SsangYong in piškotki

S tehnologijo piškotkov (cookies) vam omogočamo kar najboljše doživetje naše spletne strani. Podatki pridobljeni preko piškotkov so anonimni. Prosimo označite ali se strinjate z uporabo te tehnologije. Za spremembe vrste piškotkov, ki jih uporabljamo, kliknite “Nastavitve piškotkov”.

Novice

Dober odziv kupcev na SsangYong XLV (Tivoli Air)

Tivolijev večji SUV brat za tiste, ki potrebujejo še več prostornosti

V Ssangyong Motor so v teh dneh zelo zadovoljni, saj so od marca, ko so v Južni Koreji predstavili novi model XLV (v Južni Koreji ga imenujejo Tivoli Air), prejeli že  več kot 5.000 naročil. To je približno polovica letnega prodajnega načrta, ki je predvideval 10.000 vozil.


XLV je daljša karoserijska različica športnega terenca Tivoli, ki se ponaša z večjim prtljažnikom. XLV – ime izhaja iz angleških besed eXciting smart Lifestyle Vehicle (slov. Vznemirljivo pametno lifestyle vozilo) – deli medosno razdaljo 2.600 mm z običajnim Tivolijem, od katerega je daljši za 238 mm. Zaradi daljše karoserije (od C stebrička do zadka) in večjega prtljažnika (720 litrov), omogoča udoben prevoz 5 odraslih oseb.

Poleg 2-kolesnega bo na voljo tudi 4-kolesni pogon, katerega sinonim v Južni Koreji je prav Ssangyong, bodo imeli kupci možnost izbire 1,6-litrskega bencinskega ali dizelskega motorja (oba izpolnjujeta najnovejši emisijski standard Euro 6), ki ga lahko poganjajo s pomočjo 6-stopenjskega ročnega ali Aisin samodejnega menjalnika.

Za udobje v vožnji bodo zadolženi novi MP3 infotainment sistem in 7-palčni zaslon z visoko ločljivostjo, USB/AUX vhod, kar omogoča predvajajanje vsebine z zunanjih avdio naprav, ter povezljivost preko Bluetootha, iPoda in iPhone connection. Zraven je treba še prišteti navigacijo priznanega proizvajalca TomTom in kamero za pomoč pri vzvratni vožnji.


Sicer je prav začetek prodaje XLV-ja v največji meri pripomogel h kar 70-odstotni marčevski rasti prodaje modela Tivoli v domači Južni Koreji.


Mahindra & Mahindra, ki je lastnik Ssangyong Motor in indijski velikan, ima v bližnji prihodnosti drzne načrte, saj do leta 2021 namerava podvojiti prodajo, ki je v letu 2015 znašala 145.000 vozil - skorajda polovico je s prodanimi 64.000 primerki predstavljal prav Tivoli, ki so ga predstavili januarja lani. Za dosego cilja bo Ssangyong v naslednjih petih letih investiral 862 milijonov dolarjev.

 

***

Ssangyong Motor – korejski specialist za terenska vozila že od leta 1954

http://www.ssangyong.si/