SsangYong in piškotki

S tehnologijo piškotkov (cookies) vam omogočamo kar najboljše doživetje naše spletne strani. Podatki pridobljeni preko piškotkov so anonimni. Prosimo označite ali se strinjate z uporabo te tehnologije. Za spremembe vrste piškotkov, ki jih uporabljamo, kliknite “Nastavitve piškotkov”.

Novice

Ssangyong dobil novega lastnika

-    Prva novost »novega« Ssangyonga bo športni terenec Korando
-    Kljub indijskim lastnikom znamka še naprej ostaja »Made in Korea«
 

Iz korporacije Mahindra & Mahindra Ltd. (M&M), vodilnega indijskega proizvajalca delovnih vozil, so sporočili, da so zaključili vse formalnosti okrog prevzema 70-odstotnega lastniškega deleža SsangYong Motor Company (SYMC). Tako se je zaključil prevzemni proces, ki je trajal od avgusta lansko leto.
 
Gre za Ssangyongovo »novo življenje« v katerem bo strateško partnerstvo pomagalo pri  tlakovanju poti na kateri se bo korejski specialist za terenska vozila pokazal kot močan globalni igralec.
 
Mahindra največjo pridobitev partnerstva vidi v sinergijah dveh korporacij, ob ohranitvi obeh blagovnih znamk in zagotavljanju večje kakovosti. Obenem se bodo osredotočili na bistvene zadeve kot so: povečanje prodaje po vsem svetu, razvoj novih modelov in vstop na nova tržišča.
 
Strateški načrti kot so npr. predstavljanje novega Rextona in Koranda na indijskem tržišču so se že začeli uresničevati, medtem ko so nekateri projekti (skupni razvoj novih modelov, razvoj novih tehnologij, sinergije pri globalnem poslovanju) še v pripravljalni fazi. Mahindra ima sicer močan IT sistem, ki je zelo primeren za Ssangyongovo uporabo. Kot ena od možnosti se omenja tudi Mahindrino financiranje maloprodaje vozil v J. Koreji, kar bi nedvomno povečalo njihovo prodajo na tem za Ssangyong največjem tržišču.
 
SsangYong bo zato ostal neodvisno korejsko podjetje – menedžment bodo povečini še naprej predstavljali Korejci – in bo še naprej znamka ‘Made in Korea.’  
Prvi model prerojenega Ssangyonga, ki ga bodo predstavili v Evropi, bo novi športni terenec Korando, ki ga v Sloveniji pričakujemo predvidoma konec pomladi.