SsangYong in piškotki

S tehnologijo piškotkov (cookies) vam omogočamo kar najboljše doživetje naše spletne strani. Podatki pridobljeni preko piškotkov so anonimni. Prosimo označite ali se strinjate z uporabo te tehnologije. Za spremembe vrste piškotkov, ki jih uporabljamo, kliknite “Nastavitve piškotkov”.

Novice

Ssangyong Korando DKR uspešno končal reli Dakar 2020

Oscar Fuertes in Diego Vallejo s Ssangyong Korandom DKR uspešna na reliju Dakar

Španski dvojec ima za sabo vrhunski nastop na dirki relija Dakar. V Madridu rojeni voznik in njegov galicijski sovoznik sta z njunim Korandom DKR že drugič uspešno končala najbolj znan in najbolj neizprosen reli svetu, ki je bil prvič izpeljan v puščavi Saudske Arabije. SsangYong Motorsport je uspešno zaključil dirko na saudskih sipinah, kar je bil glavni namen te zahtevne preizkušnje, v skupnem seštevku pa sta končala na zelo dobrem 24. mestu v svoji kategoriji.

Korando DKR je celo nekaj časa bil na odličnem petem mestu v kategoriji T1.3 (bencinsko gnano predelano vozilo z dvokolesnim pogonom), dvojec je bil tretja najvišje uvrščena španska posadka na dirki, pred njima sta bili le legendi Sainz in Fernando Alonso s svojima sovoznikoma.

“Prvič nas je prah pustil pri miru,” je dejal Fuertes, ki je pohvalil “zmajeve” zmogljivosti na pesku (SsangYong v korejskem jeziku pomeni zmaj).

To so bile zahtevne etape, ki smo jih dobro opravili. Korando DKR resnično lahko prenese marsikaj. Gnali smo ga do skrajnih meja, s plinom do konca, vsako sekundo, luknjo za luknjo, a se avto sploh ni pritoževal. Niti malo,” pojasni Oscar Fuertes, nekdanji španski reli prvak.

“Zabavava se, ker je Korando DKR izjemen. Pravzaprav sva midva izčrpana, saj je za nama veliko ur in čutiva utrujenost iz preteklih dni. Toda, po vsem tem sva zelo srečna,” je sklenil Fuertes.

Ruta letošnjega Dakarja, prvega v Saudski Arabiji, raziskuje nepregledna prostranstva največje države na Bližnjem vzhodu. Posadka in spremljevalna ekipa so se soočali z neverjetnimi izzivi na reliju dolgem 7.500 km, od tega so bile »specialke« skupno dolge 5.000 km (pet daljših od 450 km). V deželi, katere velik del predstavlja puščava, je bilo 75% relija na pesku.

Preizkusi SsangYong Korando.