SsangYong in piškotki

S tehnologijo piškotkov (cookies) vam omogočamo kar najboljše doživetje naše spletne strani. Podatki pridobljeni preko piškotkov so anonimni. Prosimo označite ali se strinjate z uporabo te tehnologije. Za spremembe vrste piškotkov, ki jih uporabljamo, kliknite “Nastavitve piškotkov”.

Novice

Ssangyong v Ženevi s konceptom XIV-2

- Odprta streha za "veter v laseh"

- Okolju prijazen 1,6-litrski bencinski ali dizelski motor z Euro VI emisijskim standardom

SsangYong bo na 82. avtomobilskem salonu v Ženevi predstavil koncept XIV-2 ‘convertible,’  naslednika koncepta XIV-1, ki je svojo premiero doživel na lanskem frankfurtskem salonu.

Koncept XIV-2 (eXciting User Interface Vehicle 2) so si pri Ssangyongu zamislili kot križanca. Strateški model za globalne trge, ki bo ponujal zabavo v vožnji ter značilnosti robustnega in mogočnega športnega terenca, bo vse skupaj začinil z dinamično kupejevsko obliko in odprto streho.
 
XIV-2 bo s samodejnim odpiranjem strehe z enim dotikom nudil zabavo z ‘vetrom v laseh’, s svojo futuristično obliko pa naj bi privabljal predvsem mlajše generacije.

Kar zadeva tehnične podatke jih je nekaj znanih že zdaj (mere (dolžina/širina/višina: 4.166 mm/1,820 mm/1.566 mm) in medosna razdalja (2.600 mm), koncept pa bo poganjal okolju prijazen in varčen dizelski ali bencinski 1,6-litrski motor, ki izpolnjuje najnovejši Euro VI emisijski razred.
 

 

***
 

Ssangyong Motor Company Limited (SYMC), korejski specialist za terenska vozila in v 70-odstotnem lastništvu indijske Mahindra&Mahindra Ltd. (M&M), trenutno vzpostavlja strateške povezave s čezoceanskimi poslovnimi partnerji, ki naj bi pripomogli k večji prisotnosti SsangYongovih vozil na globalnem trgu. Z novimi kapitalskimi naložbami SsangYong Motor nenehno vlaga v nadgradnjo obstoječih ter razvoj novih modelov.